A szőlő átoltása
Gyümölcsfa szemzés

Tisztelt szőlős- és gyümölcsgazdák!

 

Kaszás Balázs vagyok, 20 éve foglalkozom szőlő-, illetve gyümölcsfa-szaporítással. Az Európai Unió követelményeinek megfelelően faiskolai szaporítóanyag előállító bizonyítvánnyal is rendelkezem.
 

A szakma fortélyait édesapámtól lestem el, aki már negyven éve foglalkozik szőlészettel.  Mellette nemcsak a mesterség alapjait, a szakma iránti alázatot tanultam meg, de a szőlészet hivatássá is vált számomra.  A szaporításon túl a szőlőtermesztés, illetve – feldolgozás, a borkészítés ismereteit is elsajátítottam, 2006 óta okleveles borászként is ténykedem.

Szolgáltatásainkkal szeretnénk segíteni a már meglévő, illetve leendő szőlészetek, kis- és hobbikertek tulajdonosainak, hogy igényeiknek megfelelő szaporítóanyaghoz jussanak.

 

Hasznos szakmai tanácsokkal kívánjuk megkönnyíteni a szőlő- és gyümölcstermesztés gyakran kényes műveleteit.

 

A szőlőszaporítás keretein belül vörös-, fehér-borszőlő és csemegeszőlő-fajtákkal foglalkozunk. Az utóbbi években már magnélküli csemegeszőlő-fajtákat is szaporítunk - fehéret és vöröset is -, a koraitól a késő érésűig egyaránt.

 

Előzetes egyeztetés alapján vállaljuk bármelyik fajta szaporítását a kért, illetve az általunk ajánlott alany megválasztásával, de segítségükre lehetünk a különböző fajták kiválasztása kapcsán felmerülő problémák megoldásában is. Ültetvények kialakításakor szakmai tanácsokkal állunk rendelkezésükre.

Eddigi tevékenységünk eredményét több borvidéken is, híres borászok referencia ültetvényein tekinthetik meg, így például a Somlói Tornai pincészet, Németh-Bezerics Borház, illetve a Balaton-melléki borvidék számos gazdaságában.

 

Reméljük, e rövid ismertető felkeltette érdeklődésüket. Munkájukhoz jó egészséget, gyümölcsöseikben, szőlőikben évről évre gazdagabb termést, jobb évjáratokat kívánok!

 

Tisztelettel: Kaszás Balázs